Den populære fotokonkurransen CEWE Photo Award har rundet 140.000 bilder

Under mottoet ”Our world is beautiful” er den populære fotokonkurransen CEWE Photo Award nå i gang for 3. gang. Fotokonkurransen er nå over halvveis, og det har allerede blitt sendt inn mange imponerende bilder fra alle verdenshjørner.

I fjor mottok den store, internasjonale fotokonkurransen CEWE Photo Award mer enn 183.000 bilder fra deltagere i 94 forskjellige land. Det ser ut til at CEWE kommer opp på samme nivå i år, for fotokonkurransen har allerede nå mottatt mer enn 140.000 bilder fra fotoentusiaster over hele verden. ”Vi har allerede oppnådd en imponerende variasjon og kvalitet, som helt sikkert vil gi juryen vår en stor utfordring,” forteller Jörg Uhlenbrock, sjef for fotokultur i CEWE-konsernet.

Skandinaviske bilder imponerer juryen
Norden er igjen i år godt representert blant de mange bidragene. Et dansk, et norsk og to svenske bilder har allerede imponert juryen: Danske Lars Lykke ble i mai kåret som en av månedsvinnerne med sitt fine bilde av en sel som lå og nøt morgensolen på Grenen ved Skagen. I august var det svenske Anders Andersson som imponerte med sitt flotte luftbilde av badende gjester i et basseng omringet av grå betong, mens svenske Jasmine Persson imponerte med bildet sitt av en surfer på bølgene i oktober. Senest var det nordmannen Arnfinn Johansen som i november skapte begeistring med bildet sitt ”Arctic Fox”. Johansen hadde på imponerende vis fanget en arktisk rev som, omgitt av frost, snø og tåke, nesten går i ett med naturen rundt den.

Ané Gyldholm, administrerende direktør i CEWE Scandinavia, forteller: ”Norden har i år virkelig imponert med flotte bilder. Vi er spente på å se alle de nordiske bidragene vi har i vente de neste par månedene. Med den høye kvaliteten som allerede bliver sendt inn, kan de nordiske fotografene kun fortsette å imponere.”

CEWE Photo Award – stor, internasjonal fotokonkurranse
”Our world is beautiful”. Det er mottoet for den store, internasjonale fotokonkurransen hvor du med bildene dine kan fange noen av hverdagens fascinerende detaljer, eller du kan få tilskuerne til å forundres over den store sammenhengen. Fotokonkurransen er gratis og åpen for alle, enten du er hobby- eller profesjonell fotograf. Som deltager velger du selv i hvilken av de 10 kategoriene du vil sende bildet ditt i: ”Dyr”, ”Humor”, ”Arkitektur og infrastruktur”, ”Natur”, ”Landskaper”, ”Mennesker”, ”Hobby og fritid”, ”Reise og kultur”, ”Mat” eller ”Sport”.

Har du vanskelig for å velge ut ditt absolutte yndlingsbilde, er det ikke noe problem: Du kan sende inn helt opptil 100 bilder til fotokonkurransen. Bildene må være lastet opp innen 31. mai 2019, så du har fortsatt tid til å fange dine perfekte motiver.

Premier for mer enn 2,3 millioner kroner
Hovedpremien byr på en enestående reise etter eget valg til en verdi av mer enn 143.500 kr. (15.000 euro) samt fotoutstyr til en verdi av mer enn 71.000 kr. (7.500 euro) og CEWE-fotoprodukter til en verdi av mer enn 23.000 kr. (2.500 euro). De øvrige ni kategorivinnerne mottar hvert sitt fotoutstyr til en verdi av mer enn 47.000 kr. (5.000 euro) samt CEWE-fotoprodukter til en verdi av mer enn 23.000 kr. (2.500 euro). Vinnerne av 11.- til 30.-plass kan alle glede seg over fotoutstyr til en verdi av mer enn 23.000 kr. (2.500 euro) samt CEWE-fotoprodukter til en verdi av mer enn 9.000 kr. (1.000 euro). Endelig mottar vinnerne av 31.- til 1.000.-plass hver sitt gavekort til CEWE-fotoprodukter til en verdi av 950 kr. (100 euro).

Hver måned kåres det dessuten tre vinnere uavhengig av kategori og land. Månedsvinnerne mottar hvert sitt gavekort til CEWE-fotoprodukter til en verdi av 950 kr. (100 euro).

I år er det ikke bare prisvinnerne som får en gevinst: Familier over hele verden får gavn av bidragene. CEWE donerer 95 øre for hvert innsendt bilde til SOS-Barnebyer internasjonalt, som er en uavhengig hjelpeorganisasjon med mål om å hjelpe verdens fattige og utsatte barn. I skrivende stund er beløpet til SOS-Barnebyer på over 150.000 kr.  Målet er å kunne mer enn fordoble bidraget.

Les mer om fotokonkurransen og delta på www.cewefotobok.no/cewephotoaward.html